WMS@SmartBit
WMS@SmartBit je rešitev, ki deluje na ročnih terminalih in je v celoti integrirana z ERP Pantheon. Tehnična rešitev podpira Windows in Android terminale ter sistem deluje v on-line ter off-line sistemu. S tem povečamo uporabnost rešitve tudi v okoljih, kjer Wfi ni vedno100%. Manipulacije z blagom so vodene in zagotavljajo natančno sledljivost na nivoju prejema od dobavitelja, iz proizvodnje, odpreme h kupcu, izdaje v proizvodnjo ter prenosov med skladišči in/ali lokacijami. Identifikacija se izvede na nivojo sarže in drugih parametrov, vezanih za skladiščenje (rok uporabe, druge značilnosti blaga). S tem se zmanjšajo napake pri odpremah, blago v skladišču je sledljivo, optimizacija prostora ter preglednost in učinkovitost skladišča je večja. Postopki, vezani na delovne operacije v skladišču se skrajšajo.
WMS@SmartBit integriran z ERP Pantheon
WMS@SmartBit je rešitev integrirana znotraj ERP Pantheona in deluje direktno nad bazo Pantheon. S tem se izognemo prenosu iz Pantheona v WMS okolje in obratno. Zaloga je v vsakem primeru identična. Vse nastavitve se izvajajo skozi dodelave v Pantheonu (skladišča, lokacije, poslovni dogodki, …). Prav tako WMS@SmartBit v celoti uporablja Pantheon avtorizacijo za dostope do operacij, kakor tudi do identov kot partnerjev. Na nivoju identa sistem omogoča pretvornike med kosi, kartoni in paletami (mogoče tudi layer). S tem omogočimo, da količine za delo v skladišču, pretvori v palete, kartone ter ostanek v komade, kar olajša delo skladišča.
Optimizacija dela in prostora v skladišču ter nadzor nad blagom
WMS@SmartBit skladiščnikom omogoča pripravo optimalne poti za izdajo ter lokacijo in optimalno pot za prevzem. Sistem ima tudi vgrajeno povezavo med posameznim artiklom blaga in lokacijo. Pri tem je lahko lokacija označena s tipom pakiranja blaga na lokaciji (polna paleta; razbite palete; več palet na lokaciji; več različnega blaga na lokaciji). S tem sistem zagotavlja spremljanje lokacij po zasedenosti in osnovo za optimizacijo skladiščnega prostora. Kot osnovo za nadzor nad blagom sistem uporablja logiko Pantheona in funkcionalnost serijskih številk. Na tej osnovi je omogočena klasična ročna izdaja, izdaja po FIFO načinu in izdaja glede na rok uporabe. Dodatno sistem uporablja tudi SSCC kode, ki so osnove za premika palet kot celote, ter spremljanje naloženega blaga na paleti.
Podpora delovanja v proizvodnih okoljih
Skozi paleto rešitev @SmartBit za proizvodnjo (MES, MNF), imamo vgrajene procese, ki olajšajo delo skladiščnikom v procesih prevzema in izdaje materiala v proizvodnjo. Pri prevzemu iz proizvodnje sistem lahko izvede direktni prevzem na lokacijo WMS skladišča. Skladiščnik le skozi terminal preveri, ali se prevzeti izdelki in količine ujemajo. Pri procesu izdaje rešitev pripravi zahteve za prenos, ki se prenesejo na terminal in omogočajo lažjo in hitrejšo izdajo pri delu v skladišču.
Šifranti WMS so sestavni del Pantheona

Podatki potrebni za spremljanje zalog po lokacijah in pakiranju so sestavni del Pantheona. Tako so dodani šifranti lokacij (ki so lahko vezana na skladišče ali se lokacija poveže na skladišče ob prevzemu). Prav tako imamo parametre vezane za pakiranje, pakirne kosovnice, postopki ob prevzemu ter pred nastavljene lokacija (koristi se predvsem pri prevzemih po DN) vezane na ident znotraj Pantheona.

Zaloga po lokacijah se prav tako vidi skozi šifrant identov. Zaloga je vezana na skladišče in lokacijo ter po potrebi razdeljeno na serijske številke.

Logistika in organizacije dela v skladišču

Osnova za logistiko so poslovni dogodki:

 • Dokument naročila kupcev za izdajo kupcev, za prenos kot za porabo v proizvodnji. Poslovni dogodki so v Pantheonu ustrezno označeni, ter sistem ve, kje se kak dogodek uporablja.

  V proces izdaje vključimo sistem izdaje blaga po sistemu:

  • Komisioniranje blaga po dokumentu; za vsak dokument pripravimo svoj dokument odpreme.
  • Komisioniranje blaga po identu; sistem za več dokumentov pripravi po identih skupno količino, ki jo potem na komisionirani lokaciji ustrezno razdelimo po dokumentih.

  V proces izdaje je vključeno možnost FiFo izdaje blaga (potrebno je vodenje po serijskih ali po roku uporabe izdelka).

  Pri komisioniranih poteh pa sistem uporablja dve logiki:

  • Logika optimalne logistične poti; na osnovi oznak zaporedja lokacij na osnovi oddaljenosti lokacij.
  • Logika po sistemu vrst lokacij; polne palete blaga iz lokacij polnih palet; kartone in kose iz lokacij označene kot odprte palete.
 • Dokument naročila dobaviteljev, ki je osnova za prevzem na skladišču. Ob prevzemu od dobavitelja, sistem omogoča izpisa potrebnih etiket ter hiter prevzem na prevzemno lokacijo. Ko prevzamemo blago na prevzemno lokacijo jo skozi pospravljanje enostavno prenesemo na svoje mesto v skladišču. S tem imamo tudi kontrolo med naročeno in prevzeto količino (ostanek na prevzemni lokaciji).
Terminal – enostavno izvajanje operacij

Skozi Smartbit dodelave ustrezno uredimo avtorizacije nad operacijami, ki jih lahko izvaja uporabnik na terminalu. Na terminalu izvajamo naslednje operacije:

 • Izdajo po naročilu ter izdajo po identu (ni vezano na dokument naročila)
 • Prevzem po naročilu ter prevzem po identu (ni vezano na dokument naročila)
 • Pospravljanje – premiki znotraj WMS skladišča med lokacijami
 • Prenos v / iz WMS skladišče ter prenosi med skladišči
 • Prenos v /iz WMS skladišča ter prenosi med skladišči po naročilnici
 • Prenos v proizvodnjo – sistem pokaže idente po lokacijah zloženo po različnih metodah izdaje (FIFo; kontrola roke uporabe; kontrola roka odležanega blaga)
 • Inventura
Back Office – nadzor nad delom

Back office je orodje ki poveže transakcijo v terminalu z pozicijo na dokumentu Pantheona. Pred zapisom izvede še ustrezno kontrolo zaloge, serijskih številk in lokacij. Slednje je potrebno še posebej v kolikor deluje sistem terminalov v Off-Line načinu. Le to pomeni, da se izvede v terminalu transakcija, ki se kasneje v Pantheonu preveri ustreznost.

V sistemu delovanja terminale on-line, kontrole izvaja terminal direktno nad baz podatkov, ter v tem primeru ni razlik, zahteva pa od uporabnika terminala ustrezen popravek v skladišču (primer napačno skenirane lokacije).

Znotraj Back Office za ne zapisane transakcije sistem dovoli izvesti ustrezne popravke, ter zagotoviti ustrezen zapis v Pantheon.

Omogočen oddaljen dostop do terminala

Pri delu na terminalu je pomembna ustrezna in hitra podpora. To le zagotavljamo skozi dodatno rešitev, ki smo jo vključili v WMS@SmartBit in omogoča, da se lahko na vaš terminal prijavimo in vas ustrezno vodimo v primeru težav.

WMSRemote@SmartBit
300
 • Direktni dostop do terminala
 • Z nakupom si zagotovite dostop do vseh terminalov
WMS@SmartBit
950,00/ Uporabnik
 • Prevzem
 • Izdaja
 • Pospravljanje
 • Medskladiščni prenosi
 • Izdaja po DN
 • Inventura
 • Pregled zaloge
 • Off line / On line način delovanja
Mesečno vzdrževanje: 23,75 € /Uporabnik/Mesec
Več informacij
 • Rešitev je povezana samo z ERP Pantheon © podjetja Datalab d.d.. Za delovanje rešitev WMS-ja je potrebno imeti SE, ME ali MNF licenco Pantheona ter ustrezno število Konektor licenc za istočasne uporabnike.
 • Cena nakupa velja za nakup licence. Potrebujete toliko licenc kolikor imate terminalov.
 • Mesečno naročnina zajema usklajevanje verzij z spremembami in razvojem Pantheona, podporo pri nadgradnjah ter nove verzije rešitve WMS@SmartBit. Naročnina se obračuna na koncu meseca za pretekli mesec. Sistem preveri število uporabnikov in jih obračuna po številu dejanskih uporabnikov. Naročnina se poravna v roku 20-tega v mesecu za pretekli mesec.
Naročite se na 30 minutni brezplačni posvet

  Proizvodne rešitve

  Prodajne rešitve

  Analitika in načrtovanje

  WMS - Skladišča

  Dovoljujem, da me obveščate o ponudbah glede SmartBit rešitev.

  S klikom na gumb “Pošlji” dovoljujem, da SmartBit d.o.o. moje osebne podatke do preklica hranita in obdelujeta za namene, podrobno opisane tukaj, ki vključujejo spremljanje mojih aktivnosti na spletni strani ter mojih zanimanj z namenom oblikovanja personaliziranih vsebin in ponudb.

  Povpraševanje

  Izpolnite obrazec, mi pa vam bomo poslali ponudbo.

   Dovoljujem, da me obveščate o ponudbah glede SmartBit rešitev.

   S klikom na gumb “Pošlji” dovoljujem, da SmartBit d.o.o. moje osebne podatke do preklica hranita in obdelujeta za namene, podrobno opisane tukaj, ki vključujejo spremljanje mojih aktivnosti na spletni strani ter mojih zanimanj z namenom oblikovanja personaliziranih vsebin in ponudb.

   Prijava na e-novice

   Prijavi se na e-novice in ostani v stiku.

    Dovoljujem, da me obveščate o ponudbah glede SmartBit rešitev.

    S klikom na gumb “Pošlji” dovoljujem, da SmartBit d.o.o. moje osebne podatke do preklica hranita in obdelujeta za namene, podrobno opisane tukaj, ki vključujejo spremljanje mojih aktivnosti na spletni strani ter mojih zanimanj z namenom oblikovanja personaliziranih vsebin in ponudb.