CRM SmartBit

Pristopov do prodajne strategije je veliko in so v prvi vrsti odvisni od prodajalcev. Običajno se prodajalci zanašajo na način komunikacije, pristop in izgled, pogosto pa zanemarijo samo strategijo prodaje, ki bi jim lahko zagotovila uspešnejšo prodajo.

Pri pripravi strategije, je potrebno definirati kako bo kupec z našim izdelkom izboljšal svoj vsakdan.

Ko se pripravi osnovni seznam prednosti za kupca, je pomembno, da se le-ta dopolnjuje tudi skozi pogovore s strankami. Še bolje pa je, da se ti podatki zapišejo znotraj CRM@SmartBit rešitve ter se tako zagotovijo vse informacije na enem mestu.

Ko prodajalec določi glavne prednosti storitve ali izdelka, ki ga prodaja, je potrebno določiti ciljno skupino strank. Vprašati se morate, kdo so podjetja in osebe, ki bi bile potencialne stranke ter s katero osebo v podjetju bi se bilo najbolje dogovoriti za sestanek. Zaradi CRM@SmartBit lahko že obstoječe stranke lažje spoznate in ste v prednosti pred konkurenco, saj lahko pridobite podatke o tem, kdo je kuec, kaj in kdaj je kupil ter na kakšen način je komuniciral.

Kontaktni podatki v CRM@SmartBit

V prodajni strategiji je pomembno definirati pristope v prodaji. Pri izbiri le-teh imate s sistemom CRM@Smartbit odprte roke. Določite jih lahko skozi dokumente v naročilih in v obliki statusov, ki predstavljajo korake v procesu prodaje. Z označenimi koraki prodaje lažje spremljate proces ter posledično lažje nadaljujete, saj ste si v todo-jih zapisali obnovo pogovora ter ključne točke za naslednjič. Tako ste v prodaji bolj samozavestni, saj poznate želje stranke ter iščete rešitve.

Skozi TODO-je tudi lažje spremljate druge prodajalce, saj vam oznake povedo na kateri stopnji je prodaja (na začetku, pri ponudbi, pri predplačilu itd.). S sistematično analizo tako prodanih kot izgubljenih priložnosti lahko dopolnjujete svojo prodajno strategijo, saj CRM@SmartBit nudi pregled vseh aktivnosti prodajalca.

Ko je prodajni proces zaključen (pozitivno ali negativno), je pomembno, da prodajno strategijo dopolnimo z informacijo o konkurenčni prednosti ali slabosti, ki jo je kupec pridobil. Ta informacija je pomembna tako za pripravo novih prodajnih strategij kot tudi za izboljšanje notranjih procesov v podjetju (izboljšanje storitev, proizvodov ali prodajnega programa).

Preverite kako lahko CRM@SmartBit pripomore k izdelavi uspešne prodajne strategije ter vam pomaga pri izboljšanju notranjih procesov podjetja. Preizkusite brezplačno demo verzijo CRM ali pa izkoristite 50% popust na izbran CRM@SmartBit do 30. septembra. Za več informacij o ponudbi rešite  kontaktni obrazec ali nam napišite mail na sales@app-smartbit.com.

Nazaj na novice
Prijava na e-novice

Prijavi se na e-novice in ostani v stiku.

    Dovoljujem, da me obveščate o ponudbah glede SmartBit rešitev.

    S klikom na gumb “Pošlji” dovoljujem, da SmartBit d.o.o. moje osebne podatke do preklica hranita in obdelujeta za namene, podrobno opisane tukaj, ki vključujejo spremljanje mojih aktivnosti na spletni strani ter mojih zanimanj z namenom oblikovanja personaliziranih vsebin in ponudb.