Industrija 4.0, digitalizacija, SmartBit rešitve

Industrija 4.0 je gonilo razvoja in priložnost za celovit vpogled na sistem. Planiranje je ena ključnih proizvodnih funkcij, a še vedno je podhranjeno, ko govorimo o uporabi sodobnih poslovnih funkcij.

Izziv industrije je – kako narediti več – ne le  v strogem proizvodnem pomenu, ampak tudi z vidika sodelovanja, komuniciranja, izobraževanja vseh, ki so na različnih nivojih povezani z proizvodnjo (z industrijo). Vprašanje torej je:

Industrija 4.0 – Kako z digitalizacijo do boljše učinkovitosti proizvodnje?

Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial in večjo fleksibilnost in profitabilnost industrije ter krepitev konkurečnosti. Glavni cilj industrije 4.0 je fokusiranje v ustvarjanje učinkovitih postopkov in procesov. Podjetja z integriranimi procesi industrije 4.0 dosegajo tehnološki preboj ter posledično zaznajo dvig dodane vrednosti in povečanje profitabilnosti.

Iz želje po premiku industrije 4.0 in digitalizacije proizvodnje smo za uporabnike ERP Pantheon razvili @SmartBit produkte, ki povezujejo poslovno in proizvodnjo okolje ter omogočajo prilagoditev organizacijskih in poslovnih sprememb.

SmartBit rešitvi MNF@SmartBit (planiranje proizvodnje) in MES@SmartBit (zajem podatkov iz proizvodnje), zagotavljata možnost dnevnega obvladovanja dinamike v proizvodnji ter preko Analitike spremljanje in analizo povratnih informacij o učinkovitosti in kvaliteti proizvodnje.

MNF@Smartbit

MNF@SmartBit

Temelji na modelu ‘Master Productions Scheduling’ planiranja proizvodnje. Rešitev je zasnovana kot integracija podatkov med prodajo, nabavo, proizvodnjo ter delovnimi koledarji. MNF@SmartBit zagotavlja širok pregled nad potrebami po proizvodih ter enostavno obvladovanje sprememb pri optimalno izkoriščenih kapacitetah..

Sestavljena je iz modulov:

Moduli MNF manufacture
Moduli MNF manufacture

MES@SmartBit

MES@SmartBit je sistem, ki omogoča zajem podatkov o proizvodnji. Aplikacija deluje na terminalih, ki so nameščeni na lokacije v proizvodnji (ob stroju, ključna mesta v proizvodnji). Delavec v proizvodnji na hiter in enostaven način opravi zajem podatkov po delovnem nalogu: prevzem izdelkov, izmet, zastoje, porabljen čas, pri čemer se vsi vnosi opravijo samo z dotikom na gumb (brez miške ali tipkovnice). Zajem podatkov se lahko opravi na način, ko delavec začetek in konec operacije evidentira s pritiskom na gumb ali po sistemu Zaključene operacije oz po zaključku izmene. Oba načina vnosa se lahko opravita za posameznega delavca ali kot skupinski vnos. Povratne informacije iz proizvodnje so tako takoj na voljo za obdelavo, odločanje in optimizacijo proizvodnega procesa.

MES@SmartBit

Analitika v Industriji 4.0

Izziv v analitiki je iz razpoložljivih podatkov izluščiti in opredeliti ključne informacije in podatke, ki nam kot rezultat povedo značilne lastnosti poslovanja. Analitko zagotavljamo v okvru MNF skozi vrtljive tabele (analiza škarta, učinkovist proizvodnje, analiza zastojev, OEE), in Microsoft Power BI (pareto analiza škarta, učinkovitost na nivoju izdelka, delovnega naloga, resursa, izvajalca).

Analitika Pantheon in smartbit
Analitika v rešitvi @SmartBit

Več si lahko preberete na naši @SmartBit strani ali pregledate naše prispevke. Ne pozabite na AKCIJO 30-minutni posvet z našimi vodji implementacije. Pišite nam na sales@app-smartbit.com, da se dogovorimo za telefonski ali ZOOM pogovor.

Nazaj na novice
Prijava na e-novice

Prijavi se na e-novice in ostani v stiku.

    Dovoljujem, da me obveščate o ponudbah glede SmartBit rešitev.

    S klikom na gumb “Pošlji” dovoljujem, da SmartBit d.o.o. moje osebne podatke do preklica hranita in obdelujeta za namene, podrobno opisane tukaj, ki vključujejo spremljanje mojih aktivnosti na spletni strani ter mojih zanimanj z namenom oblikovanja personaliziranih vsebin in ponudb.