SmartBit rešitve MES, MNF, WMS

Uspješna i produktivna proizvodnja zahtjeva pračenje, kontrolu i sljedivost u svim proizvodnim procesima. Upravljanje cjelokupnim proizvodnim procesom možda se čini zapleteno, ali integriranim proizvodnim sustavima možete preuzeti kontrolu na svojom proizvodnjom i tako povečate učinkovitost proizvodnje.

MES@SmartBit je dinamičan informacijski sustav, koji omogućava praćenje i kontrolu svih proizvodnih procesa i protoka informacija u proizvodnji i tako osigurava kontrolu nad svim proizvodnim operacijama i procesima.

MES@SmartBit

Aplikacija MES@SmartBit radi na Windows terminalima, koji su instalirani na određenim mjestima ili linijama u proizvodnoj hali. Temelj za prikupljanje podataka su radni nalozi i parametri, s kojima definiramo postupak i način prikupljanja podataka za:

 • evidentiranje preuzimanja proizvoda
 • unos izmeta (prema uzrocima izmeta skoz rad ili material)
 • unos obavljenog rada
 • zastoji (prema uzrocima zastoja)

Povratne informacije mogu se pružiti odmah s proizvodnog mjesta ili na kraju operacije u smjeni ili na kraju smjene. Status radnog naloga je dostupan u stvarnom vremenu rukovoditeljima proizvodnje, koji mogu pratiti napredak i imati informacje, da proizvodnja ide prema planu. Ako se u proizvodnom procesu otkrije problem, nedostatak ili neusklađenost, lako je utvrditi kada se problem pojavio, zašto i gdje, na temelju čega se omogućuje reagiranje odmah (čime se ograničava broj neispravnih proizvoda).

MES@SmartBit omogućava OEE

Dobiveni podaci analizama omogućuju razumijevanje trenutnog stanja proizvodnje i bolju optimizaciju proizvodnog procesa. OEE je najbolja praksa, koja omogućuje kontrolo učinkovitosti i njezinih poboljšanja u proizvodnjim procesima i pokazuje nam koliko se učinkovito koristi proizvodna oprema.

Kako MES@SmartBit može koristiti vašoj tvrtki?

 • MES@SmartBit neposredno je povezan s ERP Pantheon – što za tvrtku znači lakšu i jeftiniju integraciju s postojećim informacijskim sustavom.
 • Potpuna kontrola vašeg proizvodnog procesa – steknite uvid i kontrolu na svim proizvodnim mjestima
 • Eliminirajte papirologiju – uvođenjem MES@SmartBit izbjegnite pogreške i postupke ručnog unosa podataka
 • Radnik u proizvodnji sve unose izvrši dodirom na tipku terminala – podatke snima na brz i jednostavan način (preuzimanje proizvoda, izmet, zastoji, utrošeno vrijeme)
 • Učinkovitost proizvodnje može se analizirati u bilo kojem trenutku – prema pojedinačnom radnom nalogu, radniku i na kojim područjima vaše proizvodnje nedostaje produktivnosti
Nazaj na novice
Prijava na e-novice

Prijavi se na e-novice in ostani v stiku.

  Dovoljujem, da me obveščate o ponudbah glede SmartBit rešitev.

  S klikom na gumb “Pošlji” dovoljujem, da SmartBit d.o.o. moje osebne podatke do preklica hranita in obdelujeta za namene, podrobno opisane tukaj, ki vključujejo spremljanje mojih aktivnosti na spletni strani ter mojih zanimanj z namenom oblikovanja personaliziranih vsebin in ponudb.