Воведен објаснувања

Општо регулатива за заштита _ на податоци ( во натамошниот текст : GDPR и регулатива ) започна ефективно од _ публикации на нашите онлајн страници . Регулатива утврдува нови правила во однос на заштитата лично податоци .

Во овој Политичарите приватност ( во натамошниот текст Политика ) дефинираме начини збирки твојата лично податоци , цели за кои нив собираме , безбедност мерки со кои нив ги штитиме лицата со кои нив споделуваме и _ твојата права поврзани со заштита _ лично податоци .

Оваа политика се однесува на:

 • сите корисници нашите онлајн страници www.aap-smartbit.com , https://sb.app-smartbit.com/internet-trgovina , https://sb.app-smartbit.com/presentation , https://app-smartbit.atlassian.net/ ( подолу онлајн страница ),
 • ред и имплементација претплати договори за услуги кои _ понудено од SmartBit doo
 • организација и извршување настани кои _ врши SmartBit doo, вклучувајќи обработка апликации на такви настани ,
 • апликација на нашите известувања за новости во нашата понуда и организација настани ,
 • прашања за нашите понуди , преку телефон , е- пошта , печатени форми или онлајн форми ,
 • употреба како и да е технички поддршка или услуги понудени од SmartBit doo на на нивните сопствени онлајн страници .

Менаџер лично податоци

Политиката важи за сите лични податоци собрани и складирани за вас од SmartBit doo Lovrenc на Дравски поле 21 б.

Операторот е SmartBit doo лично податоци одговорни за обработка и складирање твојата лично податоци .

Во случај да имате во врска со употребата овие Политика или во врска со извршувањето на нивните сопствени права кои произлегуваат од овие Политика , секаков вид прашање , ве молиме контактирајте на нас на еден од долните контакти :

 • info@app-smartbit.com
 • +386 (0)41 780 939
 • SmartBit доо Ловренц на Дравски поле 21 б

Основни концепти

Подолу е списокот _ основни концепти кои _ може да се најде во содржината Политика .

 • Лично податоци : било кој информации , на основа што е можно идентификација на поединец ( на пр. име , презиме , адреса на е-пошта, телефон број итн. ).
 • Менаџер податоци : законски лицето кое одредува целите и средствата обработка твојата лично податоци .
 • Процесор податоци : правни или физички лицето кое обработува лично податоци во име на менаџер .
 • Обработка податоци : собирање , складирање , пристап и сè друго форми на употреба лично податоци .

Нашиот посветеност на генералот ЕУ регулативи за заштита податоци (GDPR)

SmartBit. oo се залага за висок _ стандарди информации безбедност , приватност и транспарентност . На обработка податоци во име на нашите клиенти (како податоци процесор ) и кај свој ракување со податоци _ и нивните складирање (како податоци менаџер ), сметаме валиден Барања за GDPR .

Лично податоци добиваме , кога нас нив посредува клиент самиот ( на пр. преку _ на употреба нашите страници , нарачки нашите услуга , апликации на нашите настани , преку прашања по е – пошта , телефон или во писмена форма на нашата адреса или на кој било друг начин на кој нас посредува мојата лично податоци ).

Лично податоци обработуваме на основа брачен одредби и во рамките потребни за спроведување нашите Сервис на основа бизнис договори .

Внатрешна процеси ( податоци управување )

Ги собираме и складираме само тие лично податоци дека ние овозможи обично бизнис со клиенти и тоа само до тој степен до степен до кој можете муштеријата контактиравме , произведуваме понуда и издавање сметка . Овие се:

 • основни лично податоци ( име , презиме ),
 • основни контакт податоци ( телефон број , адреса на е-пошта),
 • основни информации за компанијата за која работи лицето _ _ податоци обработуваме ( наслов компании , функционираат во компанијата ),
 • основни податоци за претплата _ однос за услугите на SmartBit доо ( договор одржување , лиценци софтвер опрема и услуги , датум на купување , договор ),
 • компјутерски информации ( IP адреса, тип уреди /Тимски прегледувач , Wisemo ),
 • податоци кои _ ни треба за изложба фактури за пополнети услуги (адреса, поштенски број , град).

На секоја е- пошта порака испратена од SmartBit doo на постојните клиенти, можете клиент одговорете со „ отпишете “.

Безбедност

 • редовно ажурирање софтвер и компјутер опрема , каде штедиме лично податоци ,
 • заштитени бизнис просториите каде што се наоѓа компјутер опрема ,
 • безбедност пристап до лични податоци ,
 • редовни производство безбедност копија ,
 • веднаш преземање акција на можните безбедност инциденти , при што да го спречиме или барем _ да се ограничиме формирање лична повреда _ податоци .

Складирање и употреба податоци за клиентите _

Твојот лично податоци ние чуваме :

 • согласност со применливите законодавството и само многу време по потреба _ _ неопходни за нивно постигнување цели за кои податоци ние обработуваме , или
 • за периодот потребен за исполнување _ договори , кои вклучува временски рацете и рацете во кои е можно спроведуваат како и да е побарувањата на основа заклучи договори .

Надвор управување ( Податоци обработка )

Нашиот услуги ти можеш покриваат обработка податоци дека ние нив обезбедуваат запирања . Ова обично корици прием , складирање и препраќање датотеки , но може да вклучува исто така конверзија или трансформација податоци ( според потребите _ клиенти ).

Иако се обработува широк сет податоци содржини и формати , ги разгледуваме сите датотеки нашите на клиентите како чувствителни и на ова соодветно исто така се справуваме со нив .

Безбедност

 • Податоците се преземаат обезбедени со употреба безбедно комуникација протоколи .
 • Сите датотеки со податоци за клиентите се шифрирани и во мирување _ на диск .
 • Податоците се наоѓаат на хардвер опрема во Cloud Azure.,
 • Процеси се одвиваат во физичките на мрежа одвоена од нашата бизнис системи и се достапни само за нашите квалификувани до тимот за поддршка , кој со податоците дејствуваат во согласност со добрата практика заштита информации .

Достапност

 • Сите услуги се обезбедени со користење _ најмалку два вишок на нивоа , кои обезбедува високо степен на достапност во основно податоци до центарот .
 • Сите процесите се реплицираат на второ центар за податоци за враќање од катастрофи .
 • За сите податоци тоа постои адекватен безбедност копија .

Доверливост

 • 24/7 мониторинг услуга обезбедена од автоматско _ инспекции систем , со сервис супервизори чинии и со поддршка нашите обучени тимови .
 • Обработка датотеки следи нашите квалификувани тимот за поддршка , кој можните проблеми се грижи за нивните што е можно поскоро побрзо елиминација , без об _ овие во секој случај се закани безбедност или интегритет податоци за клиентите .

Складирање и употреба податоци за клиентите _

Стандардно податоците за клиентите се чуваат 35 дена , освен ако не се договорни _ наведено поинаку . Тоа за нас ни овозможува да помогнеме решава спорови помеѓу испраќачот и примачот во врска со содржината .
Не се користат информации за клиентите надвор производство средина наменета за управувана _ сервис и се користат само за цели исполнување должностите наведени во договорот за управува _ услуги .

Што е наше? законски база на обработка _ лично податоци ?

Податоци обработуваме како што е применливо _ законската регулатива со која се регулира заштита лично податоци , имено :

 • при обработка _ твојата лично податоци потребни за исполнување договор на кој ти си се приближи ,
 • кога се за обработка твојата лично податоци помина согласност за поединец цел обработка , на кои имаш секогаш права на дадени консензус откажете ,
 • кога има SmartBit doo за обработка твојата лично податоци законски камата ( кога обработуваме податоци на основа законски од интерес тоа ќе го направиме експлицитно дефинирани внатре овие политики ),
 • кога е потребно _ неопходно бидејќи исполнување наведено обврските што ни нив товари законодавство ( сем тие припаѓаат особено податоци кои _ чуваме бидејќи данок обврски ).

Интервенцијата само на тие е задолжителна лично податоци кои _ собираме на основа барања законодавство .

Медијација лично податоци кои _ треба да исполниме договорот е доброволен . На ова е неопходно нагласи дека во случај да не ни препратите сите лично податоци кои _ ни треба за имплементација услугата што ја нудиме ( на пр. потпишување договори , апликација настан итн. ), како нема да сервисираме би можел да обезбеди .

Со што цели обработуваме податоци ?

Тие се наведени подолу цели за кои користиме лично податоци :

 • бизнис комуникација во врска со обезбедувањето нашите Сервис и одговарајќи на прашања ( на пр. известувања во врска со софтверот EDI _ _ опрема , одговори на добиени барања _ преку е- пошта , преку веб или на испечатени форми ),
 • заклучок договори и изведба обврски кои произлегуваат _ од заклучи договори ,
 • за цели пазарно комуникации ( сем тие припаѓаат известувања за нови услуги или надградби постоечките услуги и настани кои _ во организација на SmartBit doo
 • посредување лично податоци на трети лица лица . Лично податоци ние ќе препратени само на трети лица на лицата дефинирани во поглавјето Медијација лично податоци . Твојот податоци ние ќе интервенира само кога е оправдано _ нашите законски интерес уверување безбедно и легално бизнис и исполнување законски обврски ( како данок _ обврски кои можат вклучуваат посредување твојата лично податоци данок власти ),
 • Да се спроведе било кој законски побарувањата и решавањето спорови . За заштита нашите бизнис и имплементација и/ или заштита нашите права може да дојде до обелоденување лично податоци . Твојот лично податоци ние ќе откриени само на начинот и под условите што ги бара законот .

Медијација лично податоци

Собрани лично податоци ти можеш посредуваме , дозволуваме увид или да дозволиме пристап избраните на трети лица лица , единствено за да се постигне целта за која биле _ собрани . Твојот лично податоци ти можеш ние обезбедуваме :

 • договорен партнери кои се грижат за потребите на SmartBit doo,
 • партнери компании со кои ние соработуваме на пазари каде правиме бизнис
 • кога ова од нас барање законодавство ( на пр. данок _ власти , суд , итн. ).

Некој од горенаведените наведени на корисници со кои споделуваме лично податоци , може податоци на процесот исклучиво за целите за кои биле наменети собрани . Сите се во исто време обврзани да почитуваат валиден законската регулатива и постапувајќи во согласност со одредбите политики заштита лично податоци .

Права поединец во врска со обработката податоци

Поединци , на кои податоци _ се однесуваат , имаат право на пристап до информации кои _ имаат за нив , и право бараат овие _ Информации избришани или поправка (ако е потребно ). Во право така тие имаат право да бараат нивните Информации трансфер на друг организација . Овие права ти можеш во секое време спроведуваат така што ние контакт користејќи _ контакти на податоците наведени во поглавјето Менаџер лично податоци .

Било што обработка твојата лично податоци кои се во тек на основа твојата согласности , имаш право во секое време да се откаже . Откажување согласност нас ти можеш Извести ме на било кој на контакти точките дефинирани во поглавјето _ Менаџер лично податоци .

Конечно одредби

Секој еден промена нашите безбедносни политики _ лично податоци ќе биде објавено на оваа онлајн место . Со користење на онлајн страници индивидуална потврдува дека прифаќа и се согласува со целината содржина овие Политика .

Последниот ажурирање : 22.08.2022 година

Претплатете се на е-вести

Пријавете се за е-вести и останете во контакт.

  Vi dozvoluvam da me informirate za ponudite vo vrska so rešenijata na SmartBit.

  Со кликнување на копчето „Испрати“, дозволувам SmartBit d.o.o. додека не се откажат, тие ги складираат и обработуваат моите лични податоци за целите опишани овде детално, кои вклучуваат следење на моите активности на веб-локацијата и моите интереси со цел создавање персонализирана содржина и понуди.