WMS@SmartBit

Digitalna doba in doba covida je prinesla pospešena naročila preko spleta in potrebo po hitrem pretoku blaga. Zato podjetja stremijo k UČINKOVITOSTI SKLADIŠČ.

Stranke, ki že uporabljajo informacijski sistem Pantheon lahko tradicionalni sistem skladiščenja, prevzema in odpreme blaga, zamenjajo za skladiščni informacijski sistem WMS@Smartbit, ki deluje na ročnih Windows in Android terminalih.

Kaj vse omogoča WMS@SmartBit?

Povečanje kakovosti storitev v skladišču

Hitrost, učinkovitost in natančnost so ključnega pomena tudi v skladišču. WMS@SmartBit omogoča obravnavo naloga skozi modul BackOffice po korakih:

  • odločitev, KDAJ bomo nalog izvedli,
  • odločitev, KDO bo nalog izvajal,
  • odločitev, KATERO zalogo bomo za nalog uporabili.

Skladiščnik nato le preko terminala izvaja skeniranje in pripravo blaga za naloge ter artikle, ki so mu dodeljene na terminal. Pri tem ga lahko terminal vodi po komisionirnih poteh (optimalna logistična pot – zaporedje lokacij na osnovi oddaljenosti ali po sistemu lokacij – polne palete, odprte palete).

Pri prevzemu od dobavitelja sistem omogoča izpis potrebnih etiket ter hiter prevzem na lokacijo.

Optimizacija skladiščenja ter nadzor na blagom

Sistem omogoča pripravo optimalne poti za izdajo ter lokacijo in optimalno pot za prevzem. Lokacija je označena s tipom pakiranja blaga (polna paleta, več palet na lokaciji, različno blago na lokaciji), pri čemer sistem kontrolira zasedenost lokacije. Omogočena je ročna izdaja, izdaja po FIFO metodi in glede na rok uporabe. Sistem uporablja tudi SSCC kode, ki so osnova za premik palet kot celote ter spremljanje naloženega blaga na paleti.

Podpora delovanja v proizvodnih okoljih

Skozi paleto rešitev @SmartBit za proizvodnjo (MNF@SmartBit, MES@SmartBit), imamo vgrajene procese, ki olajšajo delo skladiščnikom v procesih prevzema in izdaje materiala v proizvodnjo. Pri prevzemu iz proizvodnje sistem lahko izvede direktni prevzem na lokacijo WMS skladišča. Skladiščnik skozi terminal le preveri, ali se prevzeti izdelki in količine ujemajo.

WMS@SmartBit
Podjetja z vpeljanim WMS v primerjavi z podjetjem, ki ne uporablja WMS.

Prednosti WMS@SmartBit

100% SLEDLJIVOST BLAGA.

VEČJA PRETOČNOST SKLADIŠČA.

OPTIMIZACIJA SKLADIŠČEGA PROSTORA.

ENOSTAVNEJŠE DELO ZAPOSLENIH.

POPOLNA PODPORA IN INTEGRACIJA Z ERP PANTHEON.

NAŠ WMS JE INTEGRIRAN ŽE V VEČJIH PODJETIJ V SLOVENIJI IN NA HRVAŠKEM.


Nazaj na novice
Prijava na e-novice

Prijavi se na e-novice in ostani v stiku.

    Dovoljujem, da me obveščate o ponudbah glede SmartBit rešitev.

    S klikom na gumb “Pošlji” dovoljujem, da SmartBit d.o.o. moje osebne podatke do preklica hranita in obdelujeta za namene, podrobno opisane tukaj, ki vključujejo spremljanje mojih aktivnosti na spletni strani ter mojih zanimanj z namenom oblikovanja personaliziranih vsebin in ponudb.