Колачиња и законодавство

Сменето Електронскиот акт _ комуникации ( Службен весник бр. 109/2012; во натамошниот текст ЗЕКОМ-1), кој започна примени првично _ во 2013 година, донесе нови правила во однос на употребата колачиња и слично технологии за складирање _ информации или пристап до зачуваните информации _ на компјутер или мобилен уреди на корисникот . Колачиња тие не се ништо на новиот , интервенираше законот само на некој начин информации и согласност на корисници онлајн страни во однос на нивните на употреба .

Што е колаче ?

Нашиот страницата може да биде во прелистувачот твојата компјутер одложи така наречено „ колаче “. Колачињата се мали текстуален датотеки што ние тие даваат информации за тоа колку пати индивидуална посети нашите страница и што го интересира во овие посети . Колачиња тие не се содржат себеси ниеден податоци кои би овозможиле идентификација индивидуална , но ако ние овие податоци посредуваат себе , на пример со регистрирање , вие ти можеш поврзете се со податоците зачувани во колачето .

Секогаш имаш опција за колачиња прифаќаш или одбиваш . Мнозинството онлајн прелистувачи автоматски прифаќа колачиња , нели ти можеш промена во поставките така што компјутерот колачиња отфрли или да примаат предупредување пред колачето _ _ спаси .

За информации за поставките колачиња кликнете на име твојата прелистувач :

Употреба колачиња на нашите онлајн место

Нашиот користи сајтот _ колачиња кои вие обезбедуваат подобро корисник искуството да се биде _ се сеќаваат твојата апликација или регистрација на онлајн внесени страници _ податоци во онлајн форми , додадени производи до кошница , последно гледано производите и вашите согласност за употреба колачиња .

Нашиот користи сајтот _ колачиња , исто така за да можеш исклучиво за своите потребите , прави разлика помеѓу посетителите и бројат нивните број и така натаму ние се подобруваме операција страници . За таа цел користиме повеќето продолжен алатката Google Analytics . Повеќе за колачињата на Google Analytics ти си ти можеш ти читаш на https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage 

Податоци собрани со помош на колачиња , не сакаме интервенираше на трети лица лица .

Претплатете се на е-вести

Пријавете се за е-вести и останете во контакт.

    Vi dozvoluvam da me informirate za ponudite vo vrska so rešenijata na SmartBit.

    Со кликнување на копчето „Испрати“, дозволувам SmartBit d.o.o. додека не се откажат, тие ги складираат и обработуваат моите лични податоци за целите опишани овде детално, кои вклучуваат следење на моите активности на веб-локацијата и моите интереси со цел создавање персонализирана содржина и понуди.